Jeg styrketræner og jeg gør det hjemme

Forhistorie

Jeg var i Forsvaret i mange år, hvor jeg dyrkede masser af løb og vægttræning. Jeg var i fremragende form, men så lagde jeg livet om. Jeg droppede Forsvaret, uddannede mig til grafiker og blev siden selvstændig. I tiden efter Forsvaret hold jeg gang i løberiet og trænede fortsat i fitnesscenter. Men så begyndte jeg at bøvle med mine knæ. 2 operationer senere, måtte jeg sande, at det der løb, ikke er noget for mig. Jeg blev far for anden gang, og samtidig fik jeg mere og mere succes med min lille designbiks. Når man er nystartet selvstændig, tør man ikke sige nej til opgaver, man napper det hele.

Passeret 40... kender du det?
Når dagene flyver afsted med arbejde, børnesvømning, aftensmad, skolehjemsamtaler og legeaftaler er det bare ikke lige fysisk træning, som bliver prioriteret. Samtidig kedede det mig, med de samme træningsrutiner, og jeg kom mindre og mindre afsted.

Når man sidder stille bag en skærm hele dagen, og motion består af bevægelsen mellem skærm og kaffemaskine, så bliver man slatten - sådan virkelig slatten. Og så gør alderen nok også sin del. Derfor tog jeg den beslutning at det skulle fanme være slut.

Hjemmetræning

At træne i stuen og haven sætter bestemt begrænsninger, men det giver også en masse muligheder. Undskyldningen om at man alligevel ikke kan nå op i centeret, klæde om, bade, klæde om og køre hjem igen, kan ikke bruges her. Ét minut, så er man klar. Har man en travl dag, hvor der vitterligt ikke er tid til træning, kan man sgu altid presse et 15 min program ind.

Træningsstativ i haven
Jeg byggede et træningsstativ i haven, og gav mig selv et los i røven. Til at starte med var det udelukkende min egen kropsvægt som modstand: armstrækkere, pull ups, chin ups, dips mv. Sådan trænede jeg vel to-tre gange ugentligt, i et års tid, indtil jeg opdagede, at jeg var havnet i en rutine, lavede altid det samme og ikke flyttede mig mere. Dette er en situation jeg havner i, igen og igen.

Jeg har siden tilføjet håndvægte, vægte i rygsæk, træningselastikker og ikke mindst kampesten. Nogle dage bliver det til et komplet 45 min program, andre dage kan der kun presses 15 min ind, og det er fint. Jeg er ikke bodybuilder eller styrkeløfter, mit eneste mål er at holde kroppen i gang og ikke blive slatten.

Jeg træner til at blive gammel
I takt med at man bliver ældre, bliver muskelvækst sværere (Det kan jeg "allerede" mærke nu). Samtidig forsvinder muskelmasse hurtigere ved inaktivitet, jo ældre man bliver. Fysisk træning styrker ikke kun musklerne, men også sener og knogler. Jo stærkere knogler, sener og muskler i en sen alder, jo mere rørig vil man være og chancerne for knoglebrud vil også blive mindre.

Ja, det er vel mit overordnede mål, at træne til at blive gammel. Og ellers bare at træne. Jeg nyder at presse det sidste ud af kroppen efter en arbejdsdag, hvor jeg kun har brugt hovedet. Og så skider jeg på, at naboerne ser mig som en sinke, når jeg kommer løbende ned gennem haven, med en kampesten i favnen.

Fra forår til efterår har min træning tilmed den effekt, at det også trækker ungerne mere ud. De skal også lige se, om de kan lave pull-ups. På det seneste er min hustru faktisk også begyndt at træne et par gange om ugen.

Der er mange andre aspekter af min træning. Jeg monitorerer vægt, fedtprocent, styrke mv jævnligt. Jeg regulerer min kost, prøver nye øvelser, kører tungt, let, mange gentagelser, få gentagelser mv. For folk der ikke dyrker motion, kan det lyde fanatisk, men alt dette er med til at holde mit fokus. Det er vel lidt det samme, som når mountainbikere cykler 3-4 timer om ugen og bruger lige så lang tid på at se på nyt gear og holde det gamle ved lige.

Dette site – budskab og reklamer

Med denne blog kan jeg holde mig selv til ilden med træning, øve mig i søgemaskineoptimering og udbredde budskabet: "træn hjemme". Jeg tjener lidt kroner, hvis du klikker dig videre til nogle af de webshops, som jeg linker til. De webshops, jeg har valgt at promovere her på siden, er alle butikker, hvor jeg selv handler. Det er steder, hvor jeg ved, at priser, kvalitet og service er i orden.

Skulle du mod forventning, opleve det modsatte, vil jeg meget gerne høre fra dig. Du kan kontakte mig her.